keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kesä!

 

Ompelupöydän äärestä katsottuna kesä on ihan pian. Aloitin tyttären kesävaatettamisen lierihatusta. Kangas on netistä ostettu vanha verho(?), materiaaliltaan puuvilla-pellava -sekoitetta. Vuori, joka ei kuvassa näy, on miesten paitapuseroa. Kaava on Ottobresta nro 3/2011.

Tuo hattu oli  ihana ommella. Pieniä sieviä kaavakappaleita, paljon päällitikkauksia ja koko työ ommellaan perusompelukoneella. Ainoa ongelmakohta oli hatun huipulla olevat saumavarat. Miten ne taiotaan olemattomiksi? 

 

Jokin aika sitten sain sukulaisilta inspiroivia materiaaleja. Kangasta, vaatteita ja tilkkuja. Ensimmäisenä ompeluun päätyi tämä suloisen tuntuinen viskoosi. Siitä tuli keväthuivit minulle & tyttärelle. Muoto on suorakaide, ja koska ohuen kankaan päärmääminen tuntui hankalalta, ompelin huivit saumurilla pussiin.

 

Lopuksi vielä kesämekko tyttärelle. Kaava on Suuresta Käsityölehdestä 1/09, ihan perus-singoalla. Materiaali on toiselta sukulaiselta saatua vanhaa pussilakanaa. Kiitos, mesenaatit!

8 kommenttia:

 1. onpas upeita luomuksia;)
  -eitsu-

  VastaaPoista
 2. Mahtava hattu! Jos tuo hattuosa koostuu neljästä palasta, niin ensin ommellaan yhteen kaksi ja kaksi. Silloin sulla on valmiina kaksi puolikasta. Sitten puolikkaat yhdistetään yhdellä saumalla. Silloin ei jää huipulle koloa.

  Vastaavasti, jos hattuosa koostuu kuudesta palasta, niin ensin ommellaan yhteen 3+3. Sitten ne yhdistetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta! Huipulle ei jäänyt koloa, vaan mytty. Niitä saumavaroja oli siellä mielestäni hieman liikaa, kaikki sievässä kasassa :) Ei se nyt kovin paha ollut, mutta kiinnostaisi tehdä tämmöinen hattu joskus toistekin (vähemmällä mytyllä). Hattuosa koostuu 6 palasta.

   Poista
 3. Tosi kiva hattu! Ja muutenkin ihanan kesäisiä juttuja :)

  VastaaPoista
 4. Ihana hattu! Mä voisin tehdä itelleki tommosen kun oon ihan hattuhullu=) Jään kovasti odottelemaan minkä laisen teet siitä pojan hatusta. Josko sitten kaivelis kirjastosta kans sen samaisen Ottobren=)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Marja & Sudet ja helmet! Hattujen tekeminen on tosiaan kivaa, ei tarvitse mitään kilometrin mittaisia saumoja ommella :)

  Mä luulen, että ratkaisin sen mytty-ongelman. Olin ommellut liian pitkälle huippua kohti mentäessä, ommel osui väärän kappaleen saumavaraan. Hattuosaa kootessa siis täytyy muistaa, ettei ompele liian pitkälle, vaan lopettaa tasan siihem, missä on ompeleiden yhtymäkohta.

  VastaaPoista
 6. Oi miten kaunis hattu ja valloittava mekko!!!

  VastaaPoista