tiistai 7. helmikuuta 2012

Neulepaidan uusi elämä

Vuoronperään flunssaiset lapset ovat  pitäneet minut toista viikkoa sisällä. Joten eipä tässä muuta tekemistä ole ollut (lasten hoivaamisen lisäksi) kuin ompeleminen ja bloggaaminen. Tässä on kirpparilta ostettu neule. Merkiltään Vero Moda, materiaaliltaan kehno ja kooltaan aivanliianpieni.

 

Mutta siinä oli seitsemän hurmaavaa isoa nappia. Hinnan ollessa vähintäänkin kohdallaan, päätin ostaa sen pelkkien nappien takia.


Koska ei sitä neuleparkaa voi nappien irrotuksen jälkeen roskiinkaan heittää, päätin sitten kuitenkin ommella kankaasta jotain. Leikkasin neuleen poikki kainaloiden alapuolelta ja käänsin alaosan ylösalaisin. Lisäsin vyötärökuminauhan ja frillan (joka on leikattu hieman alkuperäisen neuleen kainalonkohtia ylempää). Puseron sivusaumat jäivät hameen sivusaumoiksi.

 

Frilla on poimutettu Framilonin avulla, mikä onkin melko uutta minulle. Ja ei hassumpi tapa rypyttää joustavaa kangasta: saumastakin tulee joustava, ja on tuo tapa nopeampikin kuin poimulankojen kanssa askartelu.

 

Alkuperäisessä puserossa oli poolokaulus. Kun nappilistan leikkasi irti, ompelemalla yhden sauman + huolittelemalla reunat saumurilla sai aikaan pikaisen kaulurin. Hieman epäsymmetrinen näin ommeltu kauluri väistämättä on, mutta olkoon :)

4 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja, napit ovat upeat ja kauluri käytännöllinen, hamonen ihan huippuhieno!!! Yritän lataa sen kuusikulmion ohjeen, pitäis vain ommella se yksi kukkanen ja kuvata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ohjetta kävin katsomassa. Ensimmäinen heksu-kokeilu on kohta valmis! Ja mielessä alkaa muhia myös, mitä kaikkia muita geometrisiä tilkkupintoja vastaavalla tekniikalla voisikaan tehdä...

   Poista
 2. Hieno filosofia sulla, kun käytät kaikkea muuta kuin ostokankaita. Olet tosi kekseliäs! Hienoja ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää kierrätysompelu vie kyllä pahasti mukanaan, kun tähän kerran ryhtyy :)

   Poista