keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Heks heks!

 

Kokeilin kuusikulmioiden ompelua, ensimmäisestä yrityksestä tuli sohvatyyny. Kankaat ovat ehtaa kierrätyskamaa sukulaisilta, kavereilta ja kirpparilta (reunuksen ja taustan kangas, turkoosi puuvilla: kiitos, R!).

Kuusikulmioiden ompelu on loppujen lopuksi melko helppoa, vaikka tilkut yhdistetäänkin käsin ompelemalla. Jokainen tilkku on kiinnitetty pahvilätkään, joten ommeltavat reunat ovat nätisti vierekkäin. Koska tilkkupintaa kootaan pienistä osista, tämmöinen on helposti mukaan otettava ompelus. 

Kiitos inspiraatiosta ja ohjeista, kewa!

2 kommenttia:

 1. Mahtava tämästä tuli! Ja tietenkin päälletikkaus sopii mainiosti niiden kauneiden kankaiden kanssa. Koskahan minä saan aikaiseksi kokeilla sitä tikkausta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kyllä tuota vapaatikkausta -- parsinjalka koneeseen, syöttö pois, nopeudensäätö (jos on) minimille ja sitten vaan kes-ki-ty-tään :)

   Ohjetta on osoitteessa http://www.ohfransson.com/oh_fransson/2009/03/quilt-along-14-freemotion-quilting.html Huom: Jostain syystä hän aloittaa reunasta, mä aloitan aina keskeltä ettei työ lähde luistelemaan.

   Poista