sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Paitoja

 

Ompelin tässä äskettäin muutaman peruspaidan lapsille. Yllä oleva on kokoa 134. Marimekon puuvilla on ompelukurssikaveriltani (kiitos!) ja hihakangas, viskoosia, on kangaskaupasta. Tämä viskoosi onkin mielenkiintoinen tuttavuus. Luulisin, että sen tuotanto kuormittaa vähemmän ympäristöä kuin puuvillan.  Toisaalta arkijärki sanoo, että ennenkuin jostain puusta on saatu tekstiiliin sopivaa kuitua irti, niin aika liemissä sitä on uitettava. Mitenkähän tuo on? Lisäksi viskoosi on  muuten mainio kangas vaatteissa noin käyttäjän kannalta. Hengittävä, eikä varmasti kutita! 

Poro (peura?) on kirjottu vahvistetulla suoraompeleella, kuvio on Ottobresta. 

                                          

Tuon paidan raglansaumat on tehty saumavarat ulospäin ja ne on päällitikattu ihan suoraompeleella. Kyseessä on siis fusku-tasosauma. Teen noita aika usein, nimenomaan raglansaumoihin. Suoraompeleen takia tuo ei paljoa jousta, mutta ei raglansauman paljoa joustaa tarvitsekaan, koska hihojen viskoosineulos on todella joustavaa. Näissä fusku-tasosaumoissa on bonuksena vielä se hyvä puoli, että nurjalta puolelta sauma on todella sileä. Sopisi varmaan myös herkkäihoisille?

 
Tämä on taas t-paita kokoa 110. Hihojen kangas on kaveriltani (kiitos, V!), etu- ja takakappaleiden trikoo on ostettua. Eksyneen näköisen pupun alkuperä on tällä hetkellä hämärän peitossa, en löydä millään täältä bittiavaruudesta henkilöä, jota tästä kuviosta pitäisi kiittää.

2 kommenttia:

  1. Herkullinen pupupaita ja kiva se 'vale tasosauma'!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vale-tasosaumaa suosittelen :) Sen suoraompeleen voi tähdätä vaikka ''3. neulalangaksi''.

      Poista