tiistai 31. tammikuuta 2012

Huppari, tuo Suomen kesän ykkösvaruste!

 

Kesä on ihan kohta, joten ompelin hupparin. Kaava on uusimmasta Ottobresta ''Brum Brum'', mutta ilman niitä kainalo-osia ja taskuja. Koko on 110, mutta hihoja on lyhennetty. Itse asiassa hihoista tuli liian lyhyet, ja ehkä vaihdan niihin pidemmät resorit, jahka käyttäjä kasvaa hieman. Kangas on naapurilta (kiitos, I!), vuori on Marimekon palalaarista. Tuo vuorikangas on hyvin ohutta ja liukasta, olisikohan viskoosia? Vetoketju on kirpparilta.

 

Tätä hupparia ei ole ommeltu täysin pussiin: alhaalla oleva resori on huoliteltu saumurilla ja ommeltu tuohon päälle suoraompeleella kiinni. Tätä ommellessani halusin selvittää, miten tuommoinen huppari pitäisi oikein ommella. Pahin ongelmakohta näyttää olevan vetoketju & resori -yhdistely. Monessa valmisvaatteessakin näyttää vetoketju venyttävän helmaresoria aika lailla. Ja venyy se vähän tuossakin. Ajattelin tilata nyt keväällä hieman Muru-neulosta ja ommella kesäksi kaikille lapsilleni lisää huppareita.

 

Tässä vielä löytö Uffan euronpäiviltä hieman leikeltynä ja paranneltuna: Sinänsä se oli ihan kiva värikäs velourpusero, noin viisivuotiaan kokoa ja kimallustakin löytyy. Mutta malliltaan se oli vähintäänkin outo, ei ihme, että se oli Uffaan päätynyt. Katkaisin hihat, kuten kuvasta näkyy, lisäsin resorit, poistin todella kapean poolokauluksen ja laitoin kaula-aukkoonkin resorin (kiitos, T & P!).

4 kommenttia:

 1. Ihana huppari! Minulla Muruhupparit pojilla ja ovat mieluisin vaate heillä,ohh olis jo kesä... Mutta ei tee koskaan vetoketjyllisiä, näin tavallisia ne puevat itse, muuten tulisvat melkein aina kysymään apua ketjyn laittamisessa...ja paidan tuunaus on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muru on kyllä kankaana omaa luokkaansa. Lähdenkin tästä sinun blogiisi ihailemaan Muru-vaatteita :)

   Poista
  2. Minä yritän laitta linkin kuusikulmioiden ompelusta Sinulle: http://www.nusse.nu/2011/04/1086/
   Varoitan että on koukuttava puuhaa, odottelen oikein sitä aikaa kun pienin myös tajua iltaisin mennä nukkumaan pikkaisen aikaisemmin että äiti pääsis kuusikulmioiden kimppuun;)

   Poista
  3. Kiitos linkistä! Oletko sä itse tehnyt ne pahvimallit? Vai voiko niitä pahveja (muoveja?) ostaa jostain valmiina? Tämä kuusikulmiojuttu alkaa tosiaan kiinnostamaan :)

   Poista