keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kiertäviä aamutakkeja

Sain muutama viikko sitten kyydin Myrtsiin* ja ostin sieltä muutaman kivan tekstiilin kierrätykseen. 
 
 

Tämän hupparin kangas oli alunperin aamutakki. Ilmeisesti melko vähän käytetty, kangas oli siistissä kunnossa ja laadukkaan oloista. Saumat sen sijaan olivat jo vähän ratkeilleet. Huppariin koossa 110 meni vajaa puolet aamutakin kangasmäärästä. 

Kaava on Ottobresta, mutta sitä on muokattu sieltä täältä. Muokkauksien jälkeen standardimittaiset vetoketjut eivät käy, mutta opettelin lyhentämään metallisen vetoketjun sivuleikkureilla. Se olikin yllättävän helppoa! Ensin väännetään stopparit irti, sitten leikataan vetoketju sopivaan mittaan. Seuraavaksi napsitaan sivuleikkurilla hakasia irti muutaman sentin mitalta, niin että vetoketju taipuu ommeltaessa siististi nurjalle. Lopuksi kiinnitetään stopparit takaisin uusille paikoilleen pihdeillä puristamalla.


Samalta kirppikseltä löytyi myös vanha kylpytakki. Koska kangas oli niin ihanan kukkaisa ja hinta kohdillaan, ostin sen pienennettäväksi ja hieman paranneltavaksi. Lyhensin hihat ja helmat, lisäsin neppareita puttuvien kohdille ja vaahvistin saumoja. Lopputuloksena on kylpytakki tyttärelle, reilulla kasvunvaralla:


Lopuksi vielä kuva kuusikulmioista, joiden ompelu on tämän kesän mukana kulkeva käsityöni. Nämä kuusikulmiotilkkutyöt ommellaan siis käsin, mutta ompelus pysyy varsin pitkään sopivan pienenä laukussa kuljetettavaksi. Jos intoa riittää, näistä tulee lopulta tilkkupeitto. Jos taas ei, niistä tulee, hmm, pieni tilkkupeitto.


* Eräs suosittu kirpputori Vantaalla, tai jotain sinne päin ;)

7 kommenttia:

 1. Useasti törmännyt moisiin kylpytakkeihin, enkä itse ole moista tajunnut. Arvaa vain etsinkö kuumeisesti moisia...Mä niin tekisin housuja niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea aamutakkien etsintään! Aamutakki mallia 'sauma keskellä takana' on varsinainen kierrätysompelijan jackpot, yhtenäistä kangasta siinä on yleensä todella paljon.

   Poista
 2. Oi miten kaunis kukallinen kylpytakki! Ja upeansävyiset kuusikulmiot. Minulla hieman isompi kuusikulmoiden projekti käsillä, ensi maaliskuussa pitäsi olla valmiina(itselle olen laittanut aikataulun). Hauska näpertely kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulla on joku mega-kuusikulmiojuttu tulossa... ? Laita joskus välivaihekuvia blogiin! Mä voisin arvata, että olet tekemässä isoa peittoa niin, että siinä vaihtuu värit kuten prismassa.

   Poista
 3. Aivan ihanan värisiä Isoäidin kukkatarhoja...slurps :) Mullakin jo muutama palaa lisää kertynyt.

  VastaaPoista