sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kierrätysmekkoja


Uusimman Ottobren kaava numero 13 vaikutti sopivalta ommeltavaksi vanhasta paidasta. Tässä siis lähtökohta: 


Marimekon jokapoika ja sävyyn sopivaa retropuuvillaa. Kaava on selvästikin tarkoitettu ohuemmalle kankaalle, mutta nämä tarvikkeet sattuivat nyt olemaan hollilla.

 Leikkasin alaosan maripaidasta niin, että paidan nappilista  siirtyi sellaisenaan mekkoon. Yläosassa korvasin napit neppareilla. Paidan taskun siirsin mekon etuosaan.

Jos nyt tekisin tuolla kaavalla mekon, niin vuorittaisin sen yläosasta ja välttäisin näin malliin kuuluvan kaitalesirkuksen. Lisäksi vaihtaisin rypytykset pieniin sieviin laskoksiin. Tässä vielä lähikuva mekon etuosasta:


 Ompelin tuossa myös hatun. Otetaanpa siitä kuva samalla...

 

 Kaava on sama vanha Ottobren kukkahattu 3/2011. Kangas on ihan käyttämätöntä ja kierrättämätöntä Marimekkoa.


Lopuksi vielä kuva pikaisesta mekko-kierrätyksestä. Tämä oli alunperin jonkun ketjuliikkeen kesämekko kokoa 170. Siinä oli kiva röyhelöhelma ja hienot kirjailut ylhäällä. Koska tyttäreni on kokoa 110, pätkäisin mekosta keskeltä palan pois ja kavensin yläosaa. Rypytin sitten framilonilla helman kiinni yläosaan ja lyhensin olkaimia. Ja koko ompeluksen hurautin kasaan vuorineen päivineen saumurilla :)

Ps. Kiitos materiaaleista, O ja V!

6 kommenttia:

 1. Voi että kuinka herkku hattu! Minäkin oon pohdiskellut tuota mekkokaavaa, mutta se ei tunnu oikein omalta. Kiva onkin nähdä toteutuksia niin ne jäävät mielen sopukoihin muhimaan :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kivoja ompeluksia! Tykkäsin kanssa tuosta mekkokaavasta mutta siinä ei muistaakseni ollu sopivaa kokoa.

  VastaaPoista
 3. Ihania kaikki, paitamekko jotenkin mielettömän suloinen, ja hattu taas, nammm!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia, Ehtoisa, Salla & kewa! Tuossa mekkokaavassa tosiaan on ainesta. Etsiskelinkin jo jonkin aikaa kaavaa, missä olisi kaarroke tms. luonteva paikka käyttää jotain tilkkulaatikon aarretta.

  VastaaPoista
 5. Hyvää vappua myös sinulle.

  Minulla olisi antaa sinulle tälläinen:
  http://tuituijakotikolo.blogspot.com/2012/05/one-lovely-blog-award.html

  VastaaPoista