tiistai 29. toukokuuta 2012

Pikainen singoalla

 

Punaisesta kevyestä puuvillasta tuli perus-singoalla. Näitä on yllättävän nopea ommella: ei laskoksia, istutuksia, kaitaleita, nappilistoja tai muutakaan työlästä. Kaula-aukon tein kääntämällä kangasta nurjalle. Paremman saisi kaitaleen avulla, mutta näin ohuessa kankaassa toimii kääntäminenkin. Helmaan ja taskunsuuhun tikkasin polvekenauhaa.

Kaavana käytin samaa vanhaa Suuren Käsityökehden 1/09 singoallaa. Koska se on joustavalle kankaalle suunniteltu, hihat ovat hieman ahtaat joustamattomasta kankaasta tehtynä. Siispä lisäsin hihoihin vähän lisää kangasta:


Leikkasin kaavan keskeltä halki ja avasin leikkauskohtaa kuten kuvasta näkyy. Sitten piirsin kankaalle hihansuun linjan (himmeä vaakaviiva kynänkärjen kohdalla). Hihojen sivuja jatkoin suoraan samassa linjassa alas.

Ps. Kuvassa näkyvä kynä on yksi ompelutarvikelaatikkoni luottokamoista. Se on ihan tavallinen hyvin pehmeä lyijykynä ja sillä voi piirtää suurimmalle osalle kankaista. Piirtelen sillä kaikki merkit ja joskus myös ompeleiden paikat.

Pps. Kiitos, V!

2 kommenttia: