torstai 22. maaliskuuta 2012

Kahdet housut

 

Nämä ovat bermudat kokoa 134, pellavaa. Kaava on Ottobresta 3/2011 (muokattuna). Materiaali on naisten pellavahousut (kiitos, S!). Niissä oli lahkensuussa kivat tikkausrivistöt, jotka säästin näihin bermudoihin. Lisäksi tasku on irroitettu alkuperäisistä housuista ja siirretty reisitaskuksi tuohon sivulle.

Taskun voi periaatteessa siirtää useammallakin tavalla. Tässä leikkasin taskun ensin irti taustakankaineen ja sitten leikkelin taustakangasta pois mahdollisimman paljon, sekä taskun vierestä että sen sisältä. Varoin tietty katkomasta taskun kiinnittäviä lankoja. Koska tämä pellava on melko ohutta, taskun taakse / sisälle voi taustakangasta jättää aika lailla, ei niistä kovin suurta myttyä taskun alle jää.

 

Koristeeksi tikkasin vahvistetulla suoraompeleella kalan. Sama kalakuvio esiintyy myös pienemmän pojan keväthousuissa:


 

Ompeluluokan jämälaarista löytyi pieni pala vihreää enstexiä. Ompelin siitä nämä ulkoiluhousut. Miksihän nykyään valmisvaatteissa käytetään niin vähän enstexiä? Siksikö, että se on niin tolkuttoman kestävää, että kukaan ei enää ostaisi lapsille uusia ulkoiluvaatteita, kun siskon/serkun/naapurin vanhatkin on vielä ihan ok.?

 

Tämä on kuva housujen vyötäröltä takaa. Teen lasten housujen kuminauhavyötäröt aina ompelemalla ensin kuminauhan saumurilla kiinni ja tikkaamalla sitten ompelukoneella päältä. Joskus kuitenkin herää ommellessa epäilys, että entä jos vyötärökuminauha jäikin turhan väljäksi. Tai entä jos vahva kangas venyttää tikatessa kuminauhaan lisää pituutta? Siinä tapauksessa jätän alimpaan tikkaukseen pienen kolon. Siitä voi hätätapauksessa pujottaa sisään ohuen lisäkuminauhan kaventamaan vyötäröä ;)

2 kommenttia:

  1. Tässäpä blogi minun mieleeni! Itsekin yritän kierrättää enemmän ja ostaa uutta vähemmän, joten kangaskauppojen välttämis -teema kolahtaa. En ehtinyt kerralla selata koko blogiasi mutta kivoja vaatteita ja upeita tilkkutöitä näin jo koko joukon. Palaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tykkäsit! (Menepä tästä ihailemaan sinun kierrätysompelujasi... )

      Poista