sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Moro!

Nyt on ilmeisesti aika herättää blogi talviunilta. Paljon on tapahtunut talven mittaan, mutta nyt on taas aikaa ompelullekin. Tässä muutama viimeaikainen kierrätysompelus:


Tässä on tytölle paita, kokoa 122. Kaava on Ottobren Fancy mix. Pinkki kangas on kaverilta saatua aikuisten t-paitaa. Marimekkokangas taas oli trikoohame, joka juuri ja juuri riitti tuohon paitaan. Hameen helmassa oli pikkuinen frilla, jonka asetin paidan helmaan. 


Sitten tuunattu kaula-aukko. Kyseessä oli alunperin kilpikonnakauluksinen ysäripusero. Koska kangas oli muuten kunnossa ja paita sopivan kokoinen, päivitin kaula-aukon tälle vuosituhannelle (tai sitten takaisin 70-luvulle). Leikkasin vanhan kauluksen pois, avarsin pääntietä ja leikkasin keskelle pisaran. Kanttasin uuden kaula-aukon resorilla, joka taitaa olla samaa kuin ylimpänä olevassa paidassakin.


Tässä menee pieni piipaa-auto hurjaa vauhtia halki öisen kaupungin. Paita on ihan peruspaita kokoa 116 kirpparilta, itse applikoin vain tuon kuvion. Auton kuva on kopioitu eräistä kerhotossuista. Siniset renkaat on ommeltu vahvistetulla suoraompeleella, ympyrät piirsin ompelutarvikepurkkieni kansien avulla.


Ompelin uudelle sohvallemme pari koristetyynyä. Kankaat ja vetoketjut on kaikki omista jemmoista, kuten myös sisukset. Päällimmäisen tyynyn kankaana on pala Marimekon Fokusta, taustalla punaista ja sinistä. Keskimmäinen on vanhaa Pippuria -- hulpiossa ei lue Marimekko vaan Printex. Alin on Finlaysonin pöytäliinaa.

3 kommenttia: