perjantai 8. maaliskuuta 2013

Mekkonen


Tässä on juhlamekkonen tyttärelleni. Kaava on Mekkotehdas-kirjasta, reilusti pidennettynä. Kangas on itse asiassa vuorikangasta (Pelastusarmeijan kirpparilta), mutta se oli niin nättiä, että piti tehdä mekko. Vuorikangas on oikeastaan aika kiitollinen mekkomateriaali: se pakkautuu pieneen tilaan eikä rypisty.


Kaarrokkeen tein pitsistä, jonka ''liimasin'' kaksipuoleisella liimaharsolla vuorikankaalle. Pitsi yksinään olisi ollut liian läpinäkyvää ja hankalaa ommella.


Takana on helmiäisnapit ja tuppilosilmut. Noin kirjavassa kankaassa niitä on vaikea kuvata, joten ...


... tällaiset ne oikeasti ovat. Kuva on toisesta samalla kaavalla tehdystä mekosta, joka oli mustaa pellavaa. Napitkin ovat samaa sarjaa. Olen oikein tyytyväinen, että opin ompelukurssilla tuon tuppilosilmujen tekemisen. Sillä voi nimittäin kiertää kammottavan napinläpien teon. Silmut vaan yksinkertaisesti aputikataan sauman kohdalle ommellessa, ja jos ne ovat valituille napeille liian isot, niin vielä sitä saumaa voi siirtää hieman ja siten muokata silmujen kokoa.


Tuunasin silityslautani uuteen kuosiin. Lauta on vanha ja päällyskään ei ollut enää kovin nätti. Niittasin siihen päälle jämäkkää retropuuvillaa. Kirpparilta löytyi siihen lisukkeeksi kokoontaittuva hihalauta, joka sai saman käsittelyn.Lopuksi vielä jämälangoista tehty ovikoriste. Siinä on aika monta tupsua sidottuna stryrox-renkaan päälle.

4 kommenttia:

 1. No mekko on kun helmi!!! ja uuden päällysket tosi raikkaat!

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti mekko! Ja tuollaisille tupsukransseille en ole aiemmin lämmennyt mutta tuo sinun tekemäsi näyttää kyllä kivalta ja kodikkaalta.

  VastaaPoista
 3. Heips! Blogistani löytyy sinulle haaste! :)

  VastaaPoista
 4. mahtava idea jämälankojen tuhoamiseen

  sinulle on haaste blogissani http://lammisnat.blogspot.fi/2013/04/haasteet.html

  VastaaPoista