lauantai 22. syyskuuta 2012

Syysvarustetta

  

Ompelin hameen tyttärelleni. Hame on tehty vanhasta esiliinasta, joka oli vyötärölle solmittavaa mallia. Leikkasin helman poikki, ompelin yhden pystysuuntaisen sauman, pujotin vyötärönauhan sisälle kuminauhaa ja lisäsin pari nepparia sivuun. Esiliinassa oli taidokas rypytys, kangasta oli saatu pakattua vyötärönauhan alle todella paljon. Mikä tietysti on hyvä asia lopputuloksen kannalta!


Pojalle ompelin ulkoiluhousut. Materiaali on kangaspala vanhasta tee itsellesi anorakki -pakkauksesta. En sitten tehnyt anorakkia, lähinnä siksi että se olisi ollut minulle aivan liian suuri. Mutta siitä kangasmäärästä tekee jo vaikka mitä kolmevuotiaalle.

 

Kaapista löytyi vanha villatakki, joka oli pidetty jo siihen kuntoon, että ei se enää mikään kaunistus ollut. Laitoin villatakin pesukoneeseen 60 asteeseen ja lopputuloksena oli kelpo huopaa. Huovasta ompelin itselleni lapaset. En ihan ole vakuuttunut noin paksun huovan käyttämisestä ompelumateriaalina. Saumavaroista tulee väistämättä liian paksut ja tönköt. Ehkä nuo lapaset pitäisi koota ensin ja huovuttaa vasta sitten, mutta lopputuloksena voi taas olla melkein minkä kokoiset lapaset tahansa...

 

Ompelin kaverini tulevalle vauvalle kaksi paitaa. Kankaat on pieniä jämiä muista ompeluksista -- etsin kangaslaatikostani mahdollisimman pehmeitä ja joustavia kankaita. Harmaa paita on trikoota ja tummansininen joustofroteeta. Kanttaukset ovat trikoota. 

 

Kaveriltani kulkeutui meille pala nostalgista valmistikkikangasta. Sitä samaa, mistä 70- ja 80-luvuilla tehtiin paljon takkeja ja housuja. Pala oli niin pieni, ettei siitä enää takkia olisi saanut, mutta liivin pikkulapselle sai.


3 kommenttia:

  1. Hienoja ompeluksia olet tehnyt. Varsinkin tykkän tuosta hameesta, ihana :)

    VastaaPoista
  2. Sinulla on hyviä ideoita ja toteutuksia vaatteiden kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Ihana tuo hamekin.

    VastaaPoista
  3. Tosi kivat vauvanpaidat! Ja kiitokset huiviohjeen linkittämisestä aiemmassa postauksessa - tuontapaista mallia olen kaipaillut! :)

    VastaaPoista