lauantai 9. kesäkuuta 2012

Teepaitasavotta I

 

T-paitoja ei lapsilla ole koskaan liikaa. Leikkelin aikaa sitten trikoovarastostani (= t-paitoja ja tunikoita tms. kavereilta ja kirppiksiltä)  kierrätyspaitoja ja kyselin lapsilta toiveita koristelusta. Tyttären toivekuvio oli sydän. Kokeilin kirjoa sen paitaan koneella: piirsin kangasliidulla sydämen, kiinnitin taakse kirjontaharsoa ja tikkasin koneella ristiin rastiin satunnaisesti. 

Tämä oli ensimmäinen kokeilu tästä ideasta ja voisi tässä tekniikkaa hieman vielä kehittää. Ensinnäkin, taakse kannattaa laittaa veteen liukeneva kirjontaharso. Irtirevittävän irti repiminen on mahdotonta, tai jos ei mahdotonta, niin ainakin hyvin vaikeaa. Toinen huomio oli, että vaikka kuinka olisi huolellinen kirjontaharson kanssa, tämmöinen tekniikka ei ole venyvien kankaiden ystävä. Minä en ajatellut asiaa etukäteen, vaan kirjoin sydämen ohuelle elastaanitrikoolle.

Tässä lähikuva sydämestä:

 

Ompelin myös pienen pussukan. Pintamateriaalina on kuusikulmioita. Tikkasin ne kiinni flanelliin ommelten vierestä. Vuorina on ohut puuvilla. Vetoketju & kankaat & vuori ovat kierrätyskamaa.


4 kommenttia: