lauantai 31. joulukuuta 2011

Outfit of the dayTänään pojalla oli noin 95% -itse ommeltu asu päällä. Paita on kunnon kierrätyskamaa: Etukappaleen kangas on ompeluluokan jämälaarista, vaikuttaisi olevan Marimekon trikoota. Siihen on painettu Ottobresta napattu peurakuvio (ihan piirtoheitinkalvon avulla, joka on muuten kierrätettyä sekin) . Alunperin tuosta punaisesta trikoosta piti tulla minun paitani etukappale, mutta kaula-aukosta tuli jotenkin omituinen, joten kierrätin sen lastenvaatteeseen. Hihat on kirpputorilta ostettua Nanson trikoopaitaa, aivan ihanaa materiaalia muuten! Muuten ko. paita oli vähintäänkin kamala, mutta kun hintaa oli vain 50snt, niin kannatti se napata jo kankaaksikin. Takakappale on jotain miesten trikoopuseroa, harmaa-raidallista. Kaula-aukko on kantattu ompeluluokan jämälaaari -ribbiresorilla. Hyvää ribbiresoria voisi joskus ihan ostaakin, on se niin mainiota kaula-aukkojen kanttauksessa.

Housut ompelin toissa päivänä. Kangas oli alunperin kirpparilta väkisin minulle myyty paita -- joku myi kaikenlaista hintaan 50snt/kpl, 3kpl euron, tuo on se kolmas ostos :) Koska poika on jo metrin, ei naisten paidasta yleensä enää tule housuja, paitsi leveällä resorilla jatkamalla. Eli siis sitä mustaa ribbiresoria kehiin.

Tämän alla olevan paidan ompelin pari päivää sitten. Etu- ja takakappaleet ovat ostokangasta. Hihat taas ovat kirpputorilta ostettua paitaa, pehmoista ja laadukasta trikoota.


Kanttaus osui mielestäni nappiin! Peitetikkikonetta minulla ei ole, joten tuo on ihan kaksoisneulalla tikattu. Viime aikoina en ole kaksoisneulaa juuri käyttänytkään, se vaan ei näytä kestävän lastenvaatteissa. Mutta ajattelin nyt taas vaihteeksi kokeilla, jospa tuo sopivasti säätämällä taas kestäisi.

2 kommenttia:

  1. Ihana kierrätys, minäkin käyn kirppareilla ihan kun kangaskaupoissa, joskus sitten huoman bonuksena että tuunauksen ajateltu paita sopii itselle...Finnwear, Nanso ja Marimekko paidat ovat oiva materiaalia, valitettavasti usein kalleita jopa tuunauksen..Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  2. Jeps, kirppareilla pyydetään nykyään välillä hurjia hintoja. Mutta tuurillaan siellä saattaa olla myös näitä superhalpojakin. Esim. hyvä kangas, mutta vaate on malliltaan semmoinen, että se ei sovi oikein kenellekään.

    Mun suosikkeja on myös uffan euronpäivä ja sunnuntai-kirpparit puolen päivän aikaan ;)

    VastaaPoista