maanantai 21. marraskuuta 2011

Paitoja pienille tytöille


Tämän paidan olen ommellut kauan sitten. Oma tyttöseni on kasvanut siitä ulos aikoja sitten, nyt paita on kiertämässä jossain kavereillani. Kaava on Ottobresta (kevät 2008), koko on 86 tai 92. Kangas on Työväenopiston ompeluluokan kierrätyskorista: se riitti juuri tähän paitaan, yli jäi vain hyvin pieniä paloja. Napit ovat kierrätystavaraa vanhasta maripaidasta.


Toinen versio: kangas on ikivanhaa tyynyliinaa. Valitettavasti pehmeä kangas ei kestänyt käyttöä; siihen tuli aika pian repeämiä. Parsin sen kasaan, ja laitan vaikka joskus seinälle koristeeksi. 


Tämä kaava on ollut kyllä suosikkini. Äkkiä laskien olen ommellut sillä 4 vaatetta. Helmaa pidentämällä siitä tuli mekko. Kaula-aukossa ja hihansuissa on kuminauhaa. Oikeastaan se oli ensin mekko, sitten siitä tuli tunika. Siinä vaiheessa kun se olisi ollut enää paita, siirtyi se erään pienemmän tytön vaatekaappiin. Kangas on harvinaista ostotavaraa, Sampsukasta. Jotenkin sitä luulee kehittäneensä jonkinlaisen vastustuskyvyn noille nettikauppojen ihanuuksille, mutta tämä pääsi yllättämään :)

1 kommentti: